Hopp til hovedinnhold
Kristin Austigard er daglig leder i Det norske måltid. Her med finalegjestene fra Innovasjonsparken.
Mat
Leietaker

Prisdryss i Det Norske Måltid

Rogaland er et ekte matfylke – her er finalens prisvinnere.

Publisert

29. april 2025

Skrevet av

Hilde Garlid

I finalen i Det norske måltid ble det delt ut priser i 14 kategorier. Syv av disse gikk til Rogalandprodusenter.

Det fyldige og innholdsrike premiebordet til matprodusenter fra Rogaland kommer ikke av seg selv. Miksen av solid håndverk, hardt arbeid, tro på at kvalitet selger og en stor porsjon pågangsmot, samt en bransje som heier på nyskaping og innovasjon er suksessoppskriften.

Det er begeistring for råvarer og dyktige produsenter fra første til siste ledd i næringskjeden. Derfor er Innovasjonsparken stolt over å være sponsor av konkurransen Det norske måltid og ikke minst; organisasjonens hjemmebane.

 42 finalister i ett show
Innovasjonsparken gratulerer alle vinnerne, alle de nominerte til finalen og ikke minst det dyktige kokkelaget til Kristin Austigard, daglig leder i Det norske måltid, som reiser fra sør til nord for å smake, og gi bedømmelse, til i alt 200 påmeldte produkt.

42 finalister står igjen når turneen er over. Av disse kåres det 14 vinnere i et show i DnB-arena som leverer på øverste hylle. Det kan minne om idrettsgallaen, bortsett fra at de som til slutt hever trofeet over hodet ytterst sjelden er å se på en scene. Dette er bønder og produsenter som noen timer tidligere gikk på jobb i fjøset, i ysteriet, i drivhuset eller i bryggerhuset for å gjøre det de kan aller, aller best i Norge; lage fantastiske råvarer.

Bredde i smaker
Bredden i hvilke rogalandsprodukt som går til topps er også imponerende. Fra jordbær til fiskesaus, øl, smør, eplemost og kjøtt. Det aller meste ble også servert til 600 gjester i DnB-arena. I seg selv en imponerende bragd.

Her er vinnerne fra Rogaland:
Årets øl: Sure Petre fra Rygr Brygghus
Årets Kjøtt: Picanha fra TT Meat
Årets sjømat foredlet: Fiskesaus fra Jadarr
Årets meieriprodukt: Jerseysmør fra Jerseymeieriet
Årets drikk: Eplemost 100 % Discovery fra A. Idsøe
Årets grønne: Jærbær, jordbær fra Jone Wiig
Årets kjøtt foredlet: Kaldrøkt bacon fra A. Idsøe

Resten av vinnerne:
Årets grønne foredlet: Vill geiterams eddik fra Brokkestøylen
Årets ost: Bufar fra Valdresmeieriet
Årets sider: Kvestad Issider fra Kvestad Sideri
Årets sjømat: Kongekrabbe fra VAAG Seafood
Årets søtsak: Tre nøtter til Askepott fra Sverre Sætre Konditori
Årets ville: Skogshonning fra Heia fra HonningMoen

Årets Hederspris: Norges bygdekvinnelag

Fakta om Det Norske Måltid
Det norske måltid (DNM) leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.

Siden 2008 har DNM jobbet for å posisjonere norsk mat, med mål om å bidra til
næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet til norsk matproduksjon.

DNM arbeider for å bidra til vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter, i tillegg til å gjøre produktene kjent for flere forbrukere.

Finale Det Norske Måltid
Kristin Austigard (midten) er daglig leder for Det norske måltid og finalens vertinne. Her sammen Innovasjonsparkens gjester.