Hopp til hovedinnhold
Gladmat ansatte
Mat

Vellykket matmarked

Onsdag 26. mars ble foajeen i Måltidets Hus forvandlet til et levende matmarked, der lokalmatprodusenter fra Rogaland fikk vise frem det beste av kortreiste smaker.

Publisert

27. mars 2025

Arrangementet, initiert av Gladmat i samarbeid med Innovasjonsparken, samlet både ansatte og besøkende med sans for kvalitet og gode lokale råvarer.

– Vi ønsker å skape liv i Innovasjonsparken og samtidig gi de lokale matprodusentene en arena for å møte nye kunder. Det var fantastisk å se engasjementet både fra utstillerne og de som kom innom, sier Erik Sirevaag, eiendomssjef i Innovasjonsparken.

Wiig gartneri

Blant produsentene som deltok, var det både prisvinnere og nykommere innen lokalmat. Ystepikene stilte med sin bronsevinner fra oste-VM, mens Fjorden Sjokolade, med sine internasjonalt anerkjente produkter, sørget for søte fristelser.

Wiig Gartneri fristet med ferske Piccolo-tomater, smakfullt tomatsyltetøy og andre delikatesser. Austrått Kaffe sto for førsteklasses kaffeopplevelser, mens Eimealt, Lyngnes Gård, ByAuk og Krogedal Gårdsdrift bidro med unike smaker innen fermentering, ferskpresset juice og andre kulinariske spesialiteter. Marius Egg var også til stede med store, ferske egg fra Årsvoll Gård i Sandnes.

Smedvig

Responsen var svært positiv, både fra publikum og produsentene selv. Mange uttrykte ønske om at matmarkedet blir en fast tradisjon i Måltidets Hus.

– Med så gode tilbakemeldinger ser vi absolutt på muligheten for å gjenta suksessen. Det er tydelig at lokalmat engasjerer, og vi vil gjerne være med på å skape flere slike møteplasser, sier Sirevaag.

Måltidets HusAustrått Kaffe
Måltidets Hus matmarked

Matmarkedet er et av flere initiativ der Gladmat ønsker å gi lokalmatprodusenter en plattform for å vokse og nå nye kunder. For de som fikk mersmak, er det ikke lenge igjen til neste gang. Allerede lørdag 29. mars ønsker lokalmatprodusenter og gårdsutsalg i Rogaland velkommen til arrangementet - Kortreist.

Les mer om Kortreist her.